Procvič své tělo rychle a pouze jedním cvikem. Angličáky nebo anglicky Burpees patří mezi základní crossfit cviky. I když se to na první pohled nezdá, jde o velmi dynamický a náročný cvik.

Zlepšíš si rychlost, hbitost a reflexy. Zpevníš si ruce, záda, nohy, zadek a hlavně střed těla. Navíc spálíš množství kalorií a získáš kondici.

Angličák je kombinací několika cviků. Jeden poctivý angličák obsahuje dřep, klik, opětovný dřep a výskok. Díky kombinaci několika cviků jsou angličáky výborným ukazatelem fyzické úrovně.

angličáky cvik

 

Angličák jako kondiční test amerických vojáků

Během druhé světové války používala americká armáda angličáky pro posouzeni kondice vojáků. Pokud voják udělal během 20 sekund méně než 8 opakování, byla jeho fyzická úroveň velmi slabá. Ale pokud voják udělal 13 a více angličáků, jeho fyzická úroveň byla na velmi dobré úrovni.

Všimni si, že 20 sekundový interval se používá i v Tabatě. Splníš podmínky americké armády a uděláš za 20 sekund 13 a více poctivých angličáků? Zařaď angličáky do cvičení Tabata.

Možná, tě bude zajímat:

Tabata tréninky online

Jak vybrat cviky

Tabata cvičení s vlastní vahou

Youtube video: Tabata trénink 

Spartan Race a angličáky

Spartan Race je nejpopulárnější překážkový závod na světě. Mezi nejnáročnější úkoly tohoto závodu patří angličáky. Pokud nesplníš připravenou překážku čeká tě trest v podobě 30 angličáků. Angličáky jsou zde opravdovým trestem, které z tebe vyždímají poslední zbytky sil. Kdo běžel potvrdí.

spartan race

 

Jak cvičit angličáky?

Udělej si kolem sebe dostatek prostoru. Začínáš ve stoje. Mírně rozkročíš nohy, přibližně na šířku ramen. Jdeš do dřepu. Ve spodní poloze dřepu jdeš rukama před tělo a následně na zem. Dlaně máš na zemi a nohy přemístíš dozadu. Poloha je totožná jako vrchní poloha kliku. Neboli nacházíš se ve vzporu. Následně uděláš klik. Hrudník se dotýká země. Zatni břicho a neprohýbej se! Při návratu do vrchní polohy cviku přemísti nohy pod sebe a přejdi do výskoku. Výskok je dynamický. Snaž se odrazit a vyskočit co nejvýše. Ruce jdou jdou nad hlavu. (pozn. na Spartan Race musíš tlesknout s rukama nad hlavou). Prvního angličáka máš za sebou.

 

angličáky cvik popis

 

Cvik prováděj plynule, nekouskuj ho. Je to dynamický cvik. Snaž se ho dělat technicky správě. U dřepu při pohybu dolů měj rovné záda, nehrb se! U kliku zpevni tělo, nevystrkuj zadek, jdi hrudníkem až na zem.

 

Výhodou tohoto cviku je, že zapojíš do akce celé tělo a tím vybuduješ kondičku ve velmi krátkém čase.

 

Nepřehlédněte! Online cvičení zdarma.

Vyzkoušejte Tabatu v kombinaci s tímto cvikem jednoduše a úplně zdarma.

Tabata Workout časovač 

spustit Tabata trénink s Angličáky

Ostatní sady tréninku zde na Tabata tréninky

Další článekDŘEPY S VÝSKOKEM – cvik pro sexy zadek